Selecteer een pagina

Kinder kaetelgerich

Erik Goossens, secretaris van de Kaetelaers, is blij met de komst van een Kaetelgerich voor kinderen. “We koesteren al jaren de wens om ook een versie voor kinderen te maken. Het Kaetelgerich is cultureel erfgoed, de eerste versie vond al in 1883 plaats. We vinden het belangrijk dat dit volksgericht behouden blijft. Daarom willen we ook volgende generaties enthousiasmeren. Niet alleen door ze te informeren, maar ook door kinderen en jongeren actief te betrekken bij de opzet en uitvoering. Bijvoorbeeld meedenken over het decor, het verhaal, het promoten van het Kinder Kaetelgerich, maar natuurlijk ook het zelf meespelen in het volksgericht. We nodigen alle kinderen en jongeren uit Groot Venlo uit om mee te doen.”

Voor het Kinder Kaetelgerich wordt een werkgroep geformeerd die bestaat uit leden van de Kaetelaers, Societas 66 en mensen die het leuk vinden om samen met kinderen en jongeren het evenement te organiseren. Erik Goossens: “De werkgroep wordt gecoördineerd door Maurice Ambaum. Hij zal ook de regisseur werven. Dat kan ook iemand van buiten Steyl zijn, die gewend is om met kinderen te werken en met frisse ogen naar het Kaetelgerich kijkt. Mensen die interesse hebben om mee te helpen in de werkgroep, zijn welkom.”

Kinderen en jongeren die zin hebben in een rol bij de voorbereiding en uitvoering van het Kinder Kaetelgerich, kunnen tot en met zaterdag 31 juli hun videoboodschap mailen naar: kkg@kaetelaers.nl Begin september vinden de audities plaats en worden alle rollen, ook die van de acteurs, verdeeld. In oktober starten de voorbereidingen en repetities.

“We willen nadrukkelijk aansluiten bij de communicatiecultuur van jongeren”, geeft Erik Goossens aan. “Dat betekent dat we in de campagne en promotie sterk inzetten op social media en visuele communicatie. Daar zijn we eerder dit jaar al mee gestart met een social media tv-serie waarin twee kinderen, Isa en Wessel,  op zoek zijn gegaan naar kandidaten om in de ketel te verdwijnen tijdens het grote Kaetelgerich. Mensen als burgemeester Scholten van Venlo, viroloog Marion Koopmans en de blauwe zusters in Steyl vonden het geweldig om daaraan mee te doen.”

Stel uw vraag

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.